Mijn naam is Natalie Noom.

Graag neem ik je mee in een stukje van mijn levensverhaal:

Vanaf mijn twintigste ben ik werkzaam geweest in de eigen zaak van mijn moeder: “Stichting Cusco Peru”

Mijn moeder was geboren in Cusco. Zo ontstond de naam Stichting Cusco Peru. Het was een import/groothandel voor handycrafts uit Zuid-Amerika, die leverde aan alle wereldwinkels in Nederland. Door de kredietcrisis in 2013 moest mijn moeder mij ontslaan.

Ik had altijd gewerkt en nu zat ik thuis met een klein meisje van twee en jongens van zeven en acht jaar, een lastige periode. Ik raakte mezelf behoorlijk kwijt: wie was ik zonder werk?

In diezelfde periode leerden we dat onze twee jongens hoogbegaafd waren. Ik wilde daar als moeder meer over weten, ik wilde ze beter begrijpen en kunnen bijstaan.
Ik ben een Talentbegeleidersopleiding gaan doen bij Novilo. In eerste instantie dus puur voor mij en mijn kinderen, maar het leverde me wel een diploma op waarmee ik dit ook voor anderen in kon zetten. Iets dat me opviel aan deze opleiding was dat de focus heel cognitief was, bijna alles was vanuit het hoofd.

Mijn moeder’s Peruaanse bloed stroomt door mijn aderen en de Peruaanse kennis werkt met energie, het lichaam en de aarde. Dus naast de cognitieve kennis uit de Talentbegeleiders opleiding wilde ik meer: in 2018 ben ik de transformatieretraite gaan doen bij Robert Bridgeman en de volgende opleiding werd een Mindfulness meditatietrainersopleiding. 

Daar werkte ik met stilte, met de aarde, met innerlijke energie, en met prachtige connecties met mijn mede-cursisten. We kregen diepe levenslessen mee en spiegelden elkaar: hoe verhoud je je tot de ander? Je kunt niets fout doen: je bent leerling terwijl je trainer wordt. Gedurende de opleiding trainde ikzelf acht vrouwen en creëerde al snel een ruimte van veiligheid en vertrouwen waarin we diep konden werken. We deelden met elkaar: ook ik stond met hen samen op het pad van bewustwording. De combinatie van cognitieve kennis en vaardigheden en het energetisch bewustzijn paste mij heel goed. 

In 2016 werd mijn moeder ziek en in 2017 is ze overleden.

Een jaar lang heb ik haar bijgestaan in haar ziekteproces. Ik weet nog dat ik me heel nederig voelde. Ik wist: dit is het enige dat ertoe doet. Tijdens de transformatieretraite deed Robert Bridgeman met iedereen een individuele sessie ten overstaan van de hele groep. Dus ook bij mij. We waren van tevoren gevraagd om een liedje uit te kiezen en die mee te nemen. Het liedje moest bij je passen, je persoonlijk raken. Ik ben fan van A-ha, dus ik zocht tussen hun nummers. Niks leek te passen. Na lange tijd kwam ik langs ‘Nothing Else Matters’ van Metallica. Niet persé mijn muziek, maar de tekst raakte me. Het deed me denken aan de tijd met mijn moeder in haar ziek zijn, het gevoel dat ik precies was waar ik moest zijn, deed wat ik te doen had, en een totale rust in mezelf vond om in de oog van de orkaan te blijven. Dat liedje nam ik mee en werd het liedje dat bij mijn individuele sessie zou horen.

Op 14 juni 2019 deed ik de examens van de Mindfulness trainersopleiding en op 4 juli stapte ik op het vliegtuig naar Peru. Ik wilde mijn moeder terugbrengen naar haar geboorteplaats. Heel bewust heb ik ervoor gekozen om niet eerst naar familie te gaan: ik ben direct doorgevlogen naar Cusco en vanaf daar met een taxi de bergen in gegaan. Ik verbleef zes dagen alleen in de bergen: om mijn moeder en onze voorouders te eren en om ceremonies te doen.

Twee dagen daarna ben ik bij een tante en nichtjes gaan slapen. Met één van deze nichtjes had ik afgesproken om voor het eerst in 19 jaar naar het geboortedorp van mijn oma te gaan, Curahuasi, drie uur verderop in de bergen. De weg er naartoe bestaat alleen maar uit haarspeldbochten langs de bergen. Na ruim anderhalf uur rijden reden we om een volgende haarspeldbocht en daar doemde, vol in de zon, de besneeuwde top van de 6200 meter hoge Salkantay berg op. En op dat moment gaat de MP3-speler in de auto over van Madonna naar Metallica, en ik hoor alleen maar: “And nothing else matters…” Op dat moment wist ik dat alles oké was. Ik was thuis.

In het najaar van 2019 ben ik gestart met het faciliteren van een training die een combinatie is van alles waar ik in ben opgeleid:

Mindfulness Based Emotional Intelligence

Deze training wordt al ingezet bij bedrijven ( SAP, Google, enz). Ik train zowel in bedrijven als particulier in groepen, met deelnemers die zelf ook behoefte hebben aan thuiskomen. Die voelen meer te kunnen leven en werken vanuit wie ze in hun diepste wezen zijn. Dat zijn mensen die in hun leven zoals het nu is stress ervaren, burn-out klachten hebben of meer vreugde willen ervaren. In de training combineer ik Mindfulness Based Emotional Intelligence en mijn intuïtieve  Peruaanse achtergrond.

Lees hier meer over de training

Natalie Noom

De Molenven 14

1531 ST Wormer

                 

K.v.K. nr: 78212448

btw-id: NL003302648B48